jueves, 17 de marzo de 2011

El Govern (català) deixa en l'aire formar immigrants en català.

Part de l'article publicat al diari ARA, el 17 de març de 2011:
L'endemà que el Govern subratllés que el català serà un requisit "molt determinant" per constatar la integració dels immigrants -amb incidència directa en els processos d'arrelament, de renovació del permís de residència i d'obtenció del reagrupament familiar-, va transcendir que la Generalitat deixava en suspens un dels programes que fomenten el coneixement del català entre els col·lectius immigrants que treballen en l'àmbit de l'hostaleria i el comerç (el programa Profit). Des de l'abril del 2008, quan es va posar en marxa, fins al desembre del 2010, fins a 3.749 treballadors estrangers havien rebut formació bàsica per desenvolupar-se a la seva feina en llengua catalana. En aquest període es van finançar 400 cursos.

A partir d'aquí, el text és de la meva collita pròpia:
En Mas, des que va guanyar les eleccions, ve a ser com un ésser unidimensional i inconcret, tipus Snoopy, i els seus portaveus no ho són menys. Podríem decidir que els emigrants sàpiguen català nivell D, i a més que els negres no ho siguin ni el xinesos siguin més pàl·lids que la resta de catalans. Excepcionalment, els ciutadans de debò que siguin albins, tindran la mateixa condició que aquells que no ho siguin. I així, podríem estar-nos anys i panys. No cal que m'ho agraïu. És només un esborrany.

2 comentarios:

MOE dijo...

Es qué ja no importen les persones?
Les seves opinions, les seves necesitats, els seus problemes, les seves realitats?
Això es el que importa, si parlen català o no?
El meu amic Mamadu parla i fa teatre en català, i només fa 3 anys que està aquí, però es ell el que ho ha decidit lliurement.
Això si, no té papers perqué no li fan un contracte i no el poden contractar perqué no té papers!!Sense comentaris....

Manel Oriol dijo...

Això és el que, en síntesi, dic en el meu comentari. Així que, o el Mamadu es pinta de blanc o ja veus: En un tres i no res, tots dimonitzats. El xinesos també, només se salven els albins blancs, ep, una mica de respecte!
Tenim uns polítics que ni ens mereixen ni en els mereixem.