martes, 1 de marzo de 2011

Els beneficis de les empreses de l'Íbex-35 es disparen en plena crisi i s'acosten a nivells rècord. Van guanyar 50.000 milions d'euros el 2010, un 23% més, i s'acosten al nivell rècord del 2007.

Més informació al diari ARA:

http://www.ara.cat/economia/empreses-ibex-35-benefici_0_436156678.html


Estic bocabadat i esmaperdut. Pobres empreses que han guanyat una paletada d'euros! Deu ser per a tranquil•litzar els mercats. Però, no són ells els mercats? De què es queixen i es queixen de no poder suportar més el pes dels salaris i han de fer fora, foragitar, un munt de treballadors, condemnant-los al pacte de la fam? Mentre, els coi de governs, tots i cada un d'ells, reblant com si foren ells els "beneficiaris" de les múltiples i aleatòries ganivetades, tisoretades i altres "ades" varies. Deu ser per allò de: Avui per tu, demà per mi. Vaja, no sé. En qualsevol cas, em venen,com si res, nombrosos exemples d'aquesta espècie. Però dec estar equivocat, és que no sé el pa que s'hi dóna. Segur que deu ser això.


No és qüestió de tenir o no tenir vergonya. És qüestió de tenir dignitat, no sols política, sinó també humana.

I em pregunto: Són humans els polítics, tant els parlamentaris varis, com els que ocupen llocs de màxima responsabilitat a les empreses estupendes?

Mmm..., per si les mosques, em dóna per cantar la Internacional o així.

No, per res, només per "divertimento". Ah! Segur que em diran comunista i es posaran molt mudats per expulsar-me del món on visc, que ve a ser el de tots. El de tots, menys el dels il•luminats pels euros i el dòlars a cabassos.

La dignitat per sobre la fam, sí. Però ni sempre ni cada cop que els merdes que tenen el poder tenen la idea genial d'acomiadar i acomiadar sense parar, retallant drets i beneficis socials aconseguits a força de deixar-se la pell un munt de persones. Llavors, s'acabat el bròquil i hem d'anar a la cerca del que ens convé.

No hay comentarios: